Averile dobandite ilicit vor putea fi confiscate! Ce modificari trebuiesc facute in lege si cine este interesat sa nu se faca?

Pornind de la mai multe premise, bazate și pe articolele unor judecători cunoscuți precum Cristi Dănileț, fost membru CSM, și Camelia Bogdan, recent exclusă din magitratură, cunoscutul realizator TV si...

Pornind de la mai multe premise, bazate și pe articolele unor judecători cunoscuți precum Cristi Dănileț, fost membru CSM, și Camelia Bogdan, recent exclusă din magitratură, cunoscutul realizator TV si jurnalist Moise Guran, vine cu propunerea  de revizuire a Constituției astfel incat sa poata fi confiscate averile dobandite ilicit!

În prezent, alin. (8) și (9) din Art. 44 – Dreptul de proprietate privată – arată astfel:

(8) Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă.
(9) Bunurile destinate, folosite sau rezultate din infracţiuni ori contravenţii pot fi confiscate numai în condiţiile legii.

Moise Guran vine cu urmatoarea propunere de modificare:

(8) – Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă, până la proba contrarie

(9) – În cazul unei condamnări definitive, ce a stabilit proveniența ilicită a unei părți din avere, se prezumă caracterul ilicit al întregii averi. Instanțele pot dispune confiscarea în tot sau în parte, pentru bunurile pe care condamnatul nu le poate justifica, indiferent că au legătură sau nu cu infracțiunea pentru care a fost condamnat.

 

loading...
COPY CODE SNIPPET
Categories
Stiri
No Comment

Leave a Reply

*

*

Cele mai noi stiri

RELATED BY

Powered by themekiller.com