Nu stiam niciodata ca fiind lenes poate cauza asta creierului meu, dar prin aceasta decizie sunt schimbat total

 In mod constant se spune că lipsa de activitate fizică neprofitata la maximum,  in fiecare minut de veghe în viață este cel mai rău lucru pe care îl putem...

 In mod constant se spune că lipsa de activitate fizică neprofitata la maximum,  in fiecare minut de veghe în viață este cel mai rău lucru pe care îl putem face, așa că lenea este una dintre cele mai mari păcate pe care le facem în fiecare zi.

Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi un adevăr aparent complet. Avand un stil de  viata activ este foarte sanatos dar si avand un stil de viata lent este benefic.

În primul rând, oamenii in general nu sunt obisnuiti sa doarma in timpul zilei chiar daca acest lucru este foarte sanatos. Dormind in timpul zilei nu inseamna ca lenevesti, ci inseamna ca iti odihnesti toate functiile vitale, relaxandu-te.

Studiile au aratat ca acest lucru stimuleaza activitatea creierului in restul zilei si sporeste imaginatia cerebrala. Noi nu spunem ca facand sport in timpul liber din zi este rau, este chiar foarte sanatos si bine, dar si odihna zilnica este foarte sanatoasa deoarece ne ajuta sa fim mult mai energici incarcandu-ne bateriile.

Vom explica cum lenea este bună pentru tine, astfel încât data viitoare când trebuie sa te relaxezi un pic dormind,  nu trebuie sa apara sentimentul de vinovatie, deoarece corpul iti cere aceea odihna.

Inițial, lenea este complet normala ,deoarece omul isi conserva energiile lenevind.

În timpul iernii, organismul uman produce mai multa melatonina in schimb vara avem mult mai multa activitate si nivelul melatoninei scade.

Cu toate acestea, lenea are, de asemenea, beneficii mentale și fizice, iar acestea sunt următoarele:

Imbunătăţeşte antrenamentele

Chiar dacă acest lucru pare un pic contraintuitiv, dacă sunteți leneș incercati totusi sa faceti putin antrenament in fiecare zi.

Acest lucru vă va lăsa timp suficient să va bucurati de o zi, dar ve-ti primi, de asemenea, pompare de sânge. Studiile au aratat ca cel ma scurt antrenament,  urmat de repaus provoaca pierderea in greutate si este mult mai eficient decât o pregătire lungă, plictisitoare.

Scade tensiunea arteriala

Stresul afectează în mod negativ întregul corp și influențează ritmul cardiac și a tensiunii arteriale, ceea ce duce la anxietate. Cu toate acestea, luând odihnă, respirand profund si avand corpul relaxat si mintea.

Creativitate stimulează

Numeroase persoane au venit cu cele mai strălucitoare idei în timp ce nu se gândesc la nimic. Dacă lăsați creierul relaxat va puteti organiza gandurile, va puteti aranja idei în numeroase moduri noi si interesante.

Pe de altă parte, încercând prea mult pentru a veni cu o idee este adesea contraproductiv.

 

Sursa:  www.littlethings.com

loading...
COPY CODE SNIPPET
Categories
Stiri
No Comment

Leave a Reply

*

*

Cele mai noi stiri

RELATED BY

Powered by themekiller.com